Zelfmotivatie

Hoe motiveer je jij jezelf om te gaan sporten ?

Je bent nu net begonnen met sporten of je bent al langer bezig met sporten. Vaak is het dan zo dat je dan geen motivatie hebt om te gaan sporten. Met deze tips gaan wij jou helpen om motivatie te krijgen om te gaan sporten.

Tip 1 Maak er een gewoonte van

Laat je door niemand of iets wijs maken dat je af en toe niet hoeft te gaan sporten, hierdoor krijg je al wat minder motivatie om minder te gaan sporten. Als je een bepaalde tijdstip moet sporten, doe het ook. Als je dan elke keer rond dezelfde tijdstip gaat, dan maak je er al een gewoonte van om rond die tijdstip te gaan sporten.

Tip 2 Maak het leuk

Sporten is leuk, maar het kan ook af en toe saai zijn, doordat je de sport waarschijnlijk niet leuk vind of het steeds hetzelfde is. Probeer daarom altijd verschillende variaties uit om het wat leuker te maken. Ook kun je nog andere sporten uitproberen, misschien is voetbal iets meer voor jou of misschien iets uitdagender zoals boksen.

Tip 3 Ga met een vriend/vriendin

Het is altijd leuk om met een vriend of vrienden te gaan sporten, zo geef je elkaar motivatie en kun je altijd gezellig praten tijdens het sporten. Ook kun je elkaar helpen om beter te presteren.