goed sporten

Goed sporten

Veel van ons gaan graag sporten. Maar als we sporten doen we dat dan wel op een goede manier? Hier zijn een paar rules en tips voor het sporten.

Warming up

Doe altijd een warming up voordat je gaat beginnen met sporten. Begin met een algemene warming up om je spieren lost te maken. Dit doe je door eventjes hard te lopen of te roeien. Ook voordat je specifieke spieren gaat trainen, doe je een specifieke warming-up voor die spiergroep. Dit doe je door je spieren te stretchen. Als je dit voor het sporten doet, vermijd je de kans op blessures met 80%.

Conditionele training

Veel mensen gaan naar de sportschool en vergeten dat je naast krachtraining ook conditioneel moet trainen. Een volwassen persoon moet ten minste 30 minuten per dag bewegen en minimaal 2 uur per week een conditionele fysieke activiteit uitvoeren om gezond te blijven.

Eet niet vlak voor je gaat sporten

Veel mensen denken dat je voor het sporten veel moet eten. Dit is echter niet helemaal waar. Het beste is om een uur tot anderhalf uur voor dat je gaat sporten , rusten. Door veel te eten en daarna te gaan sporten haal je niet alle energie uit je lichaam .